Lavinya Dergisi

BAŞAK AKBAY LAVİNYA YA KONUŞTU

1 ) Başak Akbay dediğimizde aklımıza ilk ne gelmeli ?
-meli -mali diye bir iddiada bulunmak istemem. Başak Akbay denildiğinde akla ilk gelenin ‘İyi oyuncudur ‘ olmasını arzu ederim. 


2 ) Sizi en iyi anlatan 3 kelime nedir?
Enerji, Oyuncu, İnsan ☺
3 ) Tiyatroya ilginiz ne zaman başladınız?
Sahne sanatlarına çoğu çocuk kadar ilgim vardı. Ama profesyonel anlamda ilk eğitimim ortaokul da Trabzon Devlet Tiyatro'sunun açmış olduğu kursa katılımımla başladı. İlk zehri orada aldığımı söylerim hep.
4 ) Deniz Yıldızı ve Paramparca dizilerinden sonra,başka bir dizide oynamayı düşünür müsünüz?
Tabii düşünüyorum o amaçla Ankara'dan İstanbul'a taşındım. Paramparca zamanında sürekli git gel set programsızlığı beni çok yormuştu. Sonra karar verdim ve uygulamaya geçmesi derken 2 yıldır burdayım işte. Umarım içime sinecek bir iş denk gelir. 
5 ) Başak Akbayın tahammül edemediği şeyler nelerdir?
Mesleki deformasyon mudur bilemem ama daha çocukken başlamıştı doğru konuşma takıntım. O yüzden de en uygun mesleği seçtiğimi düşünüyorum. Sadede geleyim Türkçe’nin katledilmesine , en basit kelimelerin bile yanlış bilinmesine , yazıldığı gibi söylenmesine, ha bir de konuşma esnasında sürekli ııı ımmm... denilmesine tahammül edemiyorum elimde değil kulaklarım ağlıyor. 
6 ) Başak Akbay kimden ilham alır, Örnek aldığı kişiler kimlerdir?
Ben annemden ilham alırım. Belki ilk cümlemin mesleki isimler içermesini beklerdiniz ama insanın hamurunu karan kişi en büyük ilham kaynağı diye düşünüyorum en azından benim için öyle. Her koşulda mutlu olmayı başarabilen bir kadından daha iyi bir ilham kaynağı düşünemiyorum. Yarısı kadar olabilsem kendimi başarmış sayarım. Mesleki anlamda ilham aldıklarıma gelecek olursak ilk aklıma gelenler ; Yıldız Kenter, Sumru Yavrucak, Hümeyra , Audrey Hepburn, Marion Cotillard, Natalie Portman...
7 ) Sadece bizimle paylaşacağınız bir sırrınız var mı?
Hahahha sadece sizinle mi? Çok tatlısınız tabiiki yok. 
8 ) Bir radyo programı yapsaydınız ismi ne olurdu?
Bir dönem olacaktı ama adını düşünmemiştik. “Sincap'ın Sesi” olabilir belki ☺
9 ) Zaaflarınız var mıdır?
Muhakkak vardır ama çalışmadığım yerden geldi bilemedim şuan.
10 ) Nelerden asla vazgeçemezsiniz?
Asla diyince aile gelir akla onun dışındaki her şey teferruat çünkü. Ama kolay kolay vazgeçemedikleriniz diye sorarsanız malım kıymetlidir benim ☺ . İyi bakarım herşeyime. Dolabımda 10 yıldır giydiğim kıyafetlerim vardır kolay kolay gözden çıkaramam. 
11 ) İleriye dönük planlarınız nelerdir?
Kariyer planlamasıymış, arzumuz hayalimiz şöyleymişlerin kiranızı ödemediği ,gerçekle örtüşmediği günlerden geçiyoruz malesef. Kimse okuduğu mesleği yapamıyor , üniversite mezunları işsiz. Liste uzuyor gidiyor. Mümkün olduğunca direniyorum ben de izlemekten keyif almayacağım bir işin içinde yer almamaya ; ama bazen de başlarken her şey güzel olup sonrasında değişime uğrayabiliyor engel olamıyorsunuz. Gönlümdeki tek şey Başak'ı her yeni rolde üstüne bir şey eklemiş olarak gösterebilmek seyirciye. 
12 ) Önümüzdeki zamanda yeni dizi projeniz var mı?
Görüşme aşamasındayız. Aksilik çıkmazsa inşallah diyelim ☺
13 ) Kapan projeniz için neler düşünüyorsunuz?
Kapan okuduğumda enerjimin değiştiği bir işti. Burcu'yu oynamayalım dedim. O kadar kötüydü ki insan merak ediyor bir insanın bu hale geliş hikayesini ama maalesef orayı bilmiyoruz. Güzel bir iş oldu ama belli teknik nedenlerle gişesi beklenildiği ölçüde olmadı galiba. Ayrıntı o kadar çok ki bir süre sonra sadece oynadim bitti önümüzdeki maçlara bakalım demeniz gerekiyor.
14 ) Benzemez kimse sana programına katılmayı nasıl düşündünüz?
Ben düşünmedim sağolsun onlar beni düşünmüşler. Ben teklif geldiğinde ürktüm “Nasıl olacak? Tamam sarkı söylüyorum ama taklit başka şey dedim" . Arkadaşlarım gaz verdi açıkçası kimler yapıyor sen mi yapamayacaksın diye. Serdar Ortaç olduğum bölüm makyajım yapıldığında aynada kendime bakarken inanamadım adeta şoke oldum ve -iyi ki kabul etmişim insan böyle bir deneyimi kaç kere yaşayabilir ki? - dedim. Serdar olmaya çalıştım düşünsenize müthiş eğlenceli bir deneyimdi. Rahmetli Atilla Özdemiroglu ile çalışma şerefine nail olduğum için çok mutluyum. Çok güzel insanlar ekledim hayatıma o programdan. İyi ki yapmışım. 
15 ) Ekşi sözlükte sizin için çok güzel şeyler yazılmış, Neler söylemek istersiniz?
Yaa eveet. Uzun zamandır bakmadım ama güzel şeyler vardı. Seviyorum ekşiyi valla yorum yapanlara da binlerce teşekkür. 
16 ) Son olarak Lavinya okurlarınıza ve sevenlerinize ne söylemek istersiniz?
Kıymet verip beni merak ettiğiniz için teşekkür ederim. Taptaze işlerle yeniden görüşmek ümidiyle..