Lavinya Dergisi

OKAN TOK LAVİNYA'YA KONUŞTU

1 ) Okan Tok denildiğinde aklımızda solist kimliğinizin yanında makyaj sanatçısı ve sokak hayvanları için düzenlediğiniz "Onlarında Gözyaşları Var"projesi geliyor. Siz kendinizi nasıl anlatırsınız?
Bir çok iş yapmak beni çok mutlu ediyor çünkü yerinde duramayan ve sürekli üretmek isteyen birkişiliğim var. Ayrıca sokak hayvanlarına elimden geldiği kadar yardım etmek benim bir görevimdiye düşünüyorum. Onlara kim yardım ederse onun yanındayım. Hayatımda başarı benim ikinciadım. Sanatçı demek , duyarlı, başarılı, üretken ve bence insan olmak demek. Ve bu İnsanlığı haketmek demektir. 


2 ) Her teklinizde bir önceki projenizi aratmayacak şarkılar ile bizlerle buluşuyorsunuz bu OkanTok'un kendiyle yarışı diyebilirmiyiz?
Evet kendim ile yarışmayı çok severim. Yengeç burcuyum ve aşırı derecede hırslıyım. Fakat buhırsı bana zarar verecek yönde değil başarı yönünde kullanıyorum. Her yaptığım iş bir öncekiişten daha iyi olmalı ki başarı basamaklarını hızlı bir şekilde çıkayım. Ben başarılı ve güçlüolursam sokak hayvanları daha güçlü olacaktır. 
3 ) Sezen Aksu cover şarkısı ile ulusal ve yerel radyolarda her yerde sizi duyuyoruz Unuttunmu Beni? teklisini coverlamak aklınızda olan bir projemiydi? Neden bu şarkı?
Bu güzel Sezen Aksu şarkısı aklımda hiç yoktu aslında ama hep hayalim bir Sezen Aksu şarkısıokumaktı. Mucizevi bir şekilde aldığım bir şarkı oldu. Mucizelere inanan birisiyim. Çok sevilmesive tüm radyolarda çalması beni çok mutlu ediyor. Uzun süren bir çalışma sonrası ekibim ileistişare sonucu bu şarkının benim sesime en uygun şarkı olduğu ve hakkı ile icra edebileceğimkanaatine vardık ve sanırım doğru bir karar aldık. Muhteşem yorumu ile Sezen hanımınyorumladığı bu şarkının yapısı ve ruhu bozulmamalı ama bir o kadar da farklı olmalıydı.Aranjörümüz Ödül Erdoğan şarkımıza muhteşem bir aranje yaparak çok güzel bir imza attı.Kendisine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu şarkıyı her okuduğum da gözyaşlarımıtutamıyorum ve beni çok etkileyen bir eser olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim. 
4 ) Her klibinizde mutlaka bir hayvan size eşlik ediyor bu gözümüzden kaçmıyor bize kliphikayesinden bahsedebilirmisiniz?
Evet her klibimde bir sokak hayvanı olmalı çünkü onlar herşeyi hak ediyor. Onlar benim yanımdaolunca ben onlardan güç alıyorum ve kendimi çok huzurlu hissediyorum. Sakın kimse benimonları kullandığımı sanmasın. Ben onlar için canımı verir ve her şeyimi ortaya koyarım. Bunu dayaptığım Onların da Gözyaşları Var Projesi ile hep göz önüne seriyorum. Her zaman şeffaf oldumve olmaya devam edeceğim. Klip Kilyos sahilinde Ferit Çetinkaya yönetmenliğinde çekilde. Sadeolmalıydı. Yanlız bir adam “ O Sahil O Ev O Ada “ dizesinde olduğu gibi yanlızlığı yansıtmalıydı.Klibimizde kullandığımız At’ ında anlamı tüm hayvanlarımıza verdiğimiz değer idi. Ben sadeceKedi , köpek değil Allah ‘ın yarattığı tüm canlılara değer veren ve sahip çıkan bir sanatçıyım.Klibimizin şarkı ile uyumu herkes tarafından çok beğenildiği için ayrıca çok mutluyum. 
5 ) Bu projenizde radyo programlarına katılma rekorunuzu kırdığınızı bir günde neredeyse3 radyoda konuk olup şarkınızı anlatmış olmak sizde neler hissettirdi?
Bu kadar ilgi almak beni onurlandırıyor tabiiki. Şarkıyı anlatmak ise çok heyecanlandırıyor. Herradyo bağlantısında yeniden başlayan bir heyecan oluşuyor bende. Şarkının hikayesi o kadaruzun ki inanın anlattıkça bitmiyor ve bu güzel sohbetler için tüm radyocu arkadaşlarımıza sonsuzteşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca Nur Ahlatcı hanımefendinin şarkımıza inanıp bizimle bu başarıyolunda olması beni ayrıca mutlu edip güç veriyor. Daha anlatacağım çok şey var. Dinlemeninkeyfini yaşayın diyorum. 
6 ) Sezen Aksu şarkısı söylemek zor iken siz belki de en zor olanı tercih etmişsiniz gelenyorumlar nasıl?
Sezen Aksu şarkısı cover yapmak çok zordur aslında ve özellikle “ Unuttun mu beni “ isimlişarkıyı yorumlamak bir o kadar daha zordur. Ben en zoru başarmak istedim. Şarkımıza gelenyorumlar tabiiki de muhteşem ötesi. Ve beni en çok mutlu eden yorumlar arasında “ bu şarkıtam size oturmuş “ yorumudur. Bilirsiniz ki başka kişinin şarkısını cover yapınca genelde çokyadırganır ve “ bırakın bu şarkıyı sahibi okusun “ denilir. Bu yadırgamayı ben yaşamadım vesevindim. Şimdi hayalim ise Sezen Aksu hanım ile bu şarkıyı düet yapmaktır. 
7 ) Organik izlenme ve dinlenme oranları ile ilerlediğinizi görüyoruz..Bir günde 1 milyonizlenmesi olan şarkıları sizce halk biliyormu?
Evet organik ve başarılı emin adımlar ile ilerliyoruz. Her zaman şeffaf olduğumu söylemiştim yinesöylüyorum. Bir gecede 1 milyon olmak mümkün değil ve bu nasıl oluyor inanın ben bilmiyorum.Yıllardan beri Sanatçıyım ve buna ben bile inanamıyorum. Gerçek kitleye ulaşmak gerçekten çokzor ve şarkınız güzel ise yolunuz açık oluyor. 
8 ) Bu projenizde ekip arkadaşlarınızı bize tanıtırmısınız? Kimlerle çalıştınız?
Doğan Umut Music Company tarafından yayınlanan şarkımızındüzenlemesinde Ödül Erdoğan imzası var. Şarkının mix’ i Melihcan Ataklar vemastering çalışması ise Emre Kıral tarafından yapılmıştır .Canlı saz olarak HasanGözetlik tarafından Trompet ve Trombon çalınmıştır. Ferit Çetinkaya ’nınyönetmenliğinde çekilen klip oldukça ses getirdi - Her zaman Sosyal SorumlulukProjelerine gösterdiğim hassasiyetle Ünlü moda fotoğrafçısı Yaşar Şenyüz ilegerçekleştirdiğim kapak çekimlerinde, bu pandemi döneminde daha çok kıymetiniöğrendiğimiz Doğaya ve yeşile vurgu yapmak için çekimlerimizi Yıldız parkı veKemerburgaz ormanlarında gerçekleştirdik.Kayıt Emrah Moğulkoç tarafından EmRecstüdyolarında gerçekleştirildi.Styling Ramiz Oğuz ‘a ait. Proje Danışmanlığını ErsinEsnek, Genel Koordinatörlüğü ise Ferdi Gülyüz üstlenmiştir. 
9 ) Onlarında Gözyaşları Var projenizi 2020 de pandemi sebebiyle gerçekleştirememiştiniz busene için planlamanız var mı?
Evet pandemi sebebi ile 2020 yılında ertelemek zorunda kaldığımız Onların da Gözyaşları Var 3Konseri inşallah bir mani çıkmaz ise 2021 Temmuz ayında planlarımız arasında.Haycanlaraelimizden gelenin en iyisini yapmak için yola çıktık ve bağışlar , orman beslemeleri, veameliyathanelerimiz devam edecektir. 
10 ) Müzik için kariyer serüveninizde istediğiniz seviyede olduğunuzu düşünüyormusunuz?
Müzik benim hayatım ve her anımın bir parçası.Hedeflerime emin adımlar ile ulaşmaya devamediyorum. Sabır her kapıyı açar diye düşünüyorum ve uzun zamandır beklediğim hedefe en kısasürede ulaşacağıma eminim. Bana destek olan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. 
11 ) Son olarak Lavinya okurlarına neler söylemek istersiniz.
Beni çok saygıdeğer Lavinya okurları ile buluşturan ve bu tatlı sohbeti yapma imkanı verenLavinya muhabirlerine sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Hep olumlu ve pozitif düşünerek güzelenerjiler ile güzel bir yıl olması dileklerimle. Muhteşem işler ile hep sizlerle olmaya devamedeceğiz diyorum ve sözümü “ Gelin Birlik olalım ve Onların da Gözyaşlarını hep birliktedindirelim “ diyorum.